Vrijwilligers & Co - Vrijwilligers voor sportverenigingen

Terug naar overzicht


Online toewerken naar actieve betrokken vrijwilligers

Heeft jouw vereniging al een Co?

Vrijwilligers & Co helpt sportverenigingen om vrijwilligers beter te vinden, te binden en te behouden. De aanpak richt zich op het online trainen van een vrijwilligerscoördinator of vrijwilligerscommissie: een Co! 

Werkwijze

Via een intakegesprek brengen we de huidige situatie op het gebied van vrijwilligers van jouw sportvereniging in kaart. Vervolgens organiseren we een startbijeenkomst voor Co’s van meerdere verenigingen om hen op weg te helpen met de online omgeving. Vanaf dat moment gaat Co, online en op eigen tempo, bezig met zes thema’s die essentieel zijn voor vrijwilligerswerk, te weten:

- Binnenhalen

- Begeleiden

- Belonen

- Behouden

- Beëindigen

- Beleid

Een verenigingsadviseur van Huis voor de Sport Groningen of CMO STAMM coacht Co daarbij via een online omgeving en geeft, naast praktische tips en handvatten, feedback op opdrachten. Met het doorlopen van de stappen in de module creëert Co voor jouw club een plan van aanpak op maat!

Kijk ook eens naar dit filmpje

Interesse? Co for it!

Tijdens de pilotfase in 2019 kunnen 30 sportverenigingen kosteloos deelnemen. Wees er daarom snel bij en meld jouw club voor een intakegesprek aan bij Egbert Bakker van Huis voor de Sport Groningen via e.bakker@hvdsg.nl. Via dit e-mailadres is tevens meer informatie te verkrijgen.

Vrijwilligers & Co wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Afbeeldingsresultaat voor huis voor de sport groningen