VrijwilligersSteunpunt Delfzijl

Voor bewoners en organisaties uit de regio Delfzijl en Appingedam.

Corona en Vrijwilligersbemiddeling

Ons vrijwilligerssteunpunt is op dit moment gesloten maar wij zijn wel bereikbaar via vrijwilligerssteunpunt@s-w-d.nl en telefonisch op 06-30698742 (Ity, bereikbaar op di en do van 8.30-12.00 uur) en 0682577096  (Feikje, bereikbaar op di van 8.30-12.00 uur ).

We vinden het mooi dat ook in deze tijd mensen bereid zijn om anderen te helpen. Onze werkorganisatie SWD heeft de keuze gemaakt om uit bescherming voor u niet te bemiddelen tussen burgers. Zoekt u regulier vrijwilligerswerk dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de organisaties die in de vacatures beschreven staan en hun vragen stellen.

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk Delfzijl bemiddelt tussen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties/ inwonersinitiatieven en promoot het belang van vrijwilligerswerk binnen de gemeente Delfzijl, Loppersum en Appingedam. 

Vrijwilligers

Vrijwilligers kunnen bij Steunpunt Vrijwilligerswerk Delfzijl terecht om de mogelijkheden op het gebied van het vrijwilligerswerk te bespreken. Vanuit het Steunpunt wordt meegedacht over passend vrijwilligerswerk, dat aansluit bij de doelstelling van de vrijwilliger.

De bemiddeling tussen vrijwilliger en organisatie is voor ons maatwerk!

Vrijwilligersverzekering via de gemeente

Elke vrijwilliger is verzekerd bij de vrijwilligersverzekering van de gemeente. Het maakt niet uit hoe oud u bent, welk vrijwilligerswerk u doet of hoe vaak u dit doet. Ook als u een maatschappelijke stage doet, bent u verzekerd.

Als u vrijwilliger bent bij de brandweer of politie, bent u niet verzekerd via deze verzekering.

https://vng.nl/files/vng/folder_vrijwilligerspolis.pdf

Vrijwilligersorganisaties

Vrijwilligersorganisaties en initiatiefnemers kunnen eveneens voor informatie, advies en ondersteuning terecht bij het Steunpunt. Verder biedt het Steunpunt vrijwilligersorganisaties de mogelijkheid om vrijwilligersvacatures te laten plaatsen op www.vrijwilligersgroningen.nl, dé bemiddelingswebsite tussen vrijwilligers en organisaties in de provincie Groningen. 

Klussen

Zoekt u een vrijwilliger die kortdurende klussen (b.v. het leggen van laminaat) kan doen, dan kunt u zich melden bij Stichting Present Noord Groningen. Kees Douma, Algemeen coördinator te bereiken op (06) 37 27 01 99 of  info@presentnoordgroningen.nl. Kijk voor verdere informatie op https://stichtingpresent.nl/noordgroningen/contact/

Bezoekjes

Bent u woonachtig in de gemeente Delfzijl en bent u ouder dan 75 jaar? Dan kunt u voor het krijgen van bezoekjes een beroep doen op SWD. Neemt u hiervoor contact op met Dineke Smit, te bereiken op 0596 – 650 787 of d.smit@s-w-d.nl

Bereikbaarheid

We zijn op dinsdag en donderdag van 8:30 - 12.00 uur via nr 0596 - 650787. 
Maar u kunt ook mailen naar vrijwilligerssteunpunt@s-w-d.nl met vragen of voor een afspraak.

Contactpersonen

Delfzijl en Appingedam:
Nathanja Mulder (Algemeen aanspreekpunt, coordinatie, werkbezoeken, adviesgesprekken vrijwilligersorganisaties, pr)
Ity Poucki - de Boer (Administratie, intakegesprekken)
Bokko-Jan Huitema (Passend Vrijwilligerswerk, intakegesprekken)

bereikbaar via:
e-mailadres: vrijwilligerssteunpunt@s-w-d.nl 
telefonisch op nummer 0596 - 650787. 
Gesprekken op locatie behoort tot de mogelijkheid.