VrijwilligersSteunpunt Eemsdelta

Voor bewoners en organisaties uit de regio Delfzijl, Loppersum en Appingedam

Corona en Vrijwilligersbemiddeling

Ons fysieke vrijwilligerssteunpunt is op dit moment gesloten maar wij zijn wel bereikbaar via vrijwilligerssteunpunt@cadanzwelzijn.nl en telefonisch op 06-30698742 (Ity, bereikbaar op di en do van 8.30-12.00 uur) en 06-82577096  (Feikje, bereikbaar op di van 8.30-12.00 uur ).

We vinden het mooi dat ook in deze tijd mensen bereid zijn om anderen te helpen. Zoekt u regulier vrijwilligerswerk, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de organisaties die in de vacatures beschreven staan en hun vragen stellen. Maar wij kunnen u uiteraard ook helpen bij het vinden van een geschikte plek.

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk Eemsdelta bemiddelt tussen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties/ inwonersinitiatieven en promoot het belang van vrijwilligerswerk binnen de gemeente Delfzijl, Loppersum en Appingedam. 

Vrijwilligers

Vrijwilligers kunnen bij het VrijwilligersSteunpunt Eemsdelta terecht om de mogelijkheden op het gebied van het vrijwilligerswerk te bespreken. Vanuit het Steunpunt wordt meegedacht over passend vrijwilligerswerk, dat aansluit bij de doelstelling van de vrijwilliger.

De bemiddeling tussen vrijwilliger en organisatie is voor ons maatwerk!

Vrijwilligersverzekering via de gemeente

Elke vrijwilliger is verzekerd bij de vrijwilligersverzekering van de gemeente. Het maakt niet uit hoe oud u bent, welk vrijwilligerswerk u doet of hoe vaak u dit doet. Ook als u een maatschappelijke stage doet, bent u verzekerd.

Als u vrijwilliger bent bij de brandweer of politie, bent u niet verzekerd via deze verzekering.

https://vng.nl/files/vng/folder_vrijwilligerspolis.pdf

Vrijwilligersorganisaties

Vrijwilligersorganisaties en initiatiefnemers kunnen eveneens voor informatie, advies en ondersteuning terecht bij het Steunpunt. Verder biedt het Steunpunt vrijwilligersorganisaties de mogelijkheid om vrijwilligersvacatures te laten plaatsen op www.vrijwilligersgroningen.nl, dé bemiddelingswebsite tussen vrijwilligers en organisaties in de provincie Groningen. 

Klussen

Wil jij samen met een groepje eenmalig of vaker van maatschappelijke betekenis zijn? Samen iets doen voor een ander die jullie hulp goed kan gebruiken? Stichting Present Noord-Groningen bemiddelt groepjes vrijwilligers aan adressen die de hulp hard nodig hebben. Kijk voor verdere informatie op www.presentnoordgroningen.nl of neem contact op met de algemeen coördinator Jolanda van Dijk via (06) 37 27 01 99

Bezoekjes

Bent u woonachtig in de gemeente Delfzijl en bent u ouder dan 75 jaar? Dan kunt u voor het krijgen van bezoekjes een beroep doen op Cadanz Welzijn (voorheen SWD). Neemt u hiervoor contact op met Karin Leertouwer, te bereiken op 0596 – 745024 of k.leertouwer@cadanzwelzijn.nl

Bereikbaarheid

We zijn op dinsdag en donderdag van 8:30 - 12.00 uur via nr 0596 - 745024
Maar u kunt ook mailen naar vrijwilligerssteunpunt@cadanzwelzijn.nl met vragen of voor een afspraak.

Contactpersonen

Delfzijl, Appingedam en Loppersum (Gemeente Eemsdelta):
Eefje Rillema (coördinator)
Ity Poucki - de Boer (Administratie, intakegesprekken)

bereikbaar via:
e-mailadres: vrijwilligerssteunpunt@cadanzwelzijn.nl 
telefonisch op nummer 0596 - 745024
Gesprekken op locatie behoort tot de mogelijkheid.