VrijwilligersSteunpunt Eemsdelta

Vrijwilligerswerk Eemsdelta

Waarom alleen doen, als het samen kan!

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk Eemsdelta bemiddelt tussen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties/ inwonersinitiatieven en maakt zich sterk voor het belang van vrijwilligerswerk binnen de gemeente Eemsdelta. 

Corona en Vrijwilligersbemiddeling

Ons fysieke vrijwilligerssteunpunt is op dit moment gesloten maar zijn voor vragen bereikbaar via vrijwilligerssteunpunt@cadanzwelzijn.nl en telefonisch op 06-30698742 op di en do van 8.30-12.00 uur. 

We vinden het fijn om te merken dat ook in deze tijd mensen bereid zijn elkaar te helpen. Zie je een leuke vrijwilligersvacature, dan kunt je rechtstreeks contact opnemen met de organisaties die in de vacatures vermeld staan. Vind je het prettiger dat we met je mee kijken en denken, dan helpen we je graag bij het vinden van een geschikte functie.

Vrijwilligerswerk doen

Vrijwilligers kunnen bij het VrijwilligersSteunpunt Eemsdelta terecht om de mogelijkheden op het gebied van het vrijwilligerswerk te bespreken. Vanuit het Steunpunt wordt meegedacht over passend vrijwilligerswerk, dat aansluit bij de wensen en behoefte van de vrijwilliger. Maatwerk geen haastwerk!

Vrijwilligersorganisaties

Vrijwilligersorganisaties en initiatiefnemers kunnen voor informatie, advies en ondersteuning terecht bij het Steunpunt. Verder biedt het Steunpunt vrijwilligersorganisaties de mogelijkheid om vrijwilligersvacatures te laten plaatsen op www.vrijwilligersgroningen.nl, dé bemiddelingswebsite tussen vrijwilligers en organisaties in de provincie Groningen. 


Vrijwilligersverzekering via de gemeente

Elke vrijwilliger is verzekerd bij de vrijwilligersverzekering van de gemeente. Het maakt niet uit hoe oud u bent, welk vrijwilligerswerk u doet of hoe vaak u dit doet. Ook als u een maatschappelijke stage doet, bent u verzekerd.

https://vng.nl/files/vng/folder_vrijwilligerspolis.pdf

Bereikbaarheid

We zijn op dinsdag en donderdag van 8:30 - 12.00 uur bereikbaar via nr 0596 - 745024
Heb je vragen of wil je graag een afspraak amken kun je mailen naar vrijwilligerssteunpunt@cadanzwelzijn.nl  

Contactpersonen

Eefje Rillema (coördinator)
Ity Poucki - de Boer (Administratie, intakegesprekken)

bereikbaar via:
e-mailadres: vrijwilligerssteunpunt@cadanzwelzijn.nl 
telefonisch op nummer 0596 - 745024
Gesprekken op locatie behoort tot de mogelijkheid.