Vrijwilligers Vacaturebank Eemsmond (Het Hogeland, regio Uithuizen)

Ondersteunt, informeert en adviseert vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers over vrijwilligerswerk

                      Steunpunt vrijwilligerswerk regio Uithuizen

Het steunpunt vrijwilligerswerk regio Uithuizen ondersteunt, informeert en adviseert vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers over vrijwilligerswerk

 

Wat kan het Steunpunt Vrijwilligerswerk voor u doen?

 

  • Wij bemiddelen tussen vrijwilligers en -organisaties (vraag en aanbod) en kunnen u helpen met het zoeken naar een passende vrijwilligersvacature of het zoeken naar geschikte kandidaten voor uw openstaande vacature
  • Wij kunnen u hulp bieden bij bijvoorbeeld het opstellen van vrijwilligersbeleid, vrijwilligerscontracten en u informeren over de vrijwilligersvergoedingen en verzekering.
  • Wij kunnen wervingsbijeenkomsten organiseren in samenwerking met maatschappelijke organisaties.
  • Wij promoten het vrijwilligerswerk.
  • Wij organiseren jaarlijks waarderingsbijeenkomsten voor vrijwilligers.
  • Wij bemiddelen bij informele hulpvragen middels het project Veur Mekoar (zie informatie hieronder).

Het steunpunt vrijwilligers, regio Uithuizen, werkt nauw samen met het steunpunt vrijwilligerswerk regio Winsum.

Bemiddeling

Op deze site kunt u zich inschrijven voor vrijwilligerswerk en kunt u gericht zoeken naar een passende vacature. Ook kunnen organisaties zich hier inschrijven en zelf op zoek gaan naar vrijwilligers.

Uiteraard bent u ook van harte welkom op ons steunpunt voor een persoonlijk gesprek aan de Industrieweg 7 te Uithuizen voor informatie en/of inschrijving. Maakt u dan een afspraak met Cora Top. Zij is bereikbaar op de maandag-, dinsdag- en donderdagochtend tussen 8.30 – 12.00 uur.  

Informele hulp

De Vrijwilligers Vacature Bank Eemsmond is doorlopend op zoek naar mensen die eenvoudige hulpvragen van een ander willen invullen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vervoer naar het ziekenhuis, een boodschapje doen of een maatje zijn om te mee te gaan wandelen, thee drinken of een fietstochtje maken.

Bemiddeling van vraag en aanbod wordt gedaan door Veur Mekoar. Dit is onderdeel van Stichting Werk Op Maat.  Meer over de stichting: http://stichtingwerkopmaat.nl/.

Voor vraag en aanbod van informele hulp (burenhulp) kunt u contact opnemen met Mariette Schepenaar via telefoonnummer 0595-433245 of per mail via veurmekoar@gmail.com.