Centrum Vrijwilligerswerk Het Hogeland

Ondersteunt, informeert en adviseert vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers over vrijwilligerswerk

                      Centrum Vrijwilligerswerk Het Hogeland

Centrum vrijwilligerswerk het Hogeland ondersteunt, informeert en adviseert vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers over vrijwilligerswerk

 

Wat kan het centrum vrijwilligerswerk het Hogeland voor u doen?

 

  • Wij bemiddelen tussen vrijwilligers en -organisaties (vraag en aanbod) en kunnen u helpen met het zoeken naar een passende vrijwilligersvacature of het zoeken naar geschikte kandidaten voor uw openstaande vacature
  • Wij kunnen u hulp bieden bij bijvoorbeeld het opstellen van vrijwilligersbeleid, vrijwilligerscontracten en u informeren over de vrijwilligersvergoedingen en verzekering.
  • Wij kunnen wervingsbijeenkomsten organiseren in samenwerking met maatschappelijke organisaties.
  • Wij promoten het vrijwilligerswerk.
  • Wij organiseren jaarlijks waarderingsbijeenkomsten voor vrijwilligers.
  • Wij bemiddelen bij informele hulpvragen middels het project Veur Mekoar (zie informatie hieronder).

Bemiddeling

Op deze site kunt u zich inschrijven voor vrijwilligerswerk en kunt u gericht zoeken naar een passende vacature. Ook kunnen organisaties zich hier inschrijven en zelf op zoek gaan naar vrijwilligers.

Uiteraard bent u ook van harte welkom bij ons centrum voor een persoonlijk gesprek aan de Industrieweg 7 te Uithuizen voor informatie en/of inschrijving. Maakt u dan een afspraak met Cora Top. Zij is bereikbaar op de maandag-, dinsdag- en donderdagochtend tussen 8.30 – 12.00 uur.  

Informele hulp

Centrum vrijwilligerswerk het Hogeland is doorlopend op zoek naar mensen die eenvoudige hulpvragen van een ander willen invullen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vervoer naar het ziekenhuis, een boodschapje doen of een maatje zijn om te mee te gaan wandelen, thee drinken of een fietstochtje maken.

Bemiddeling van vraag en aanbod wordt gedaan door Veur Mekoar. Dit is onderdeel van Stichting Werk Op Maat.  Meer over de stichting: http://stichtingwerkopmaat.nl/.

Voor vraag en aanbod van informele hulp (burenhulp) kunt u contact opnemen met Mariette Schepenaar via telefoonnummer 0595-433245 of per mail via veurmekoar@gmail.com.