Parkheem wint de Vrijwilligersprijs gemeente Stadskanaal

Dit jaar hebben de vrijwilligers van woonzorgcentrum Parkheem in Stadskanaal de Vrijwilligersprijs Stadskanaal gewonnen. Wethouder Boen overhandigde hen tijdens de vrijwilligersavond in De Spont een cheque van € 1.000 en de eer. Vanwege de bezuinigingen in de zorg zijn de nodige zorgtaken overgegaan naar vrijwilligers. Zij zijn voor veel bewoners van Parkheem van groot belang voor de kwaliteit van leven. De Vrijwilligersprijs werd dit jaar voor de 29e keer uitgereikt.

Naast de vrijwilligersprijs werden nog drie aanmoedigingsprijzen ter waarde van € 250 uitgereikt door Harriette Potze van Rabobank Zuid en Oost Groningen. Die gingen naar streekomroep RTV1, museumspoorlijn S.T.A.R. en Play for Peace. RTV1 timmert flink aan de weg. Via radio en tv zet zij zich in om te laten zien wat er allemaal gebeurd in de wijken en dorpen. Museumspoorlijn S.T.A.R. vierde afgelopen jaar haar 25-jarig jubileum. Het kan met recht een professionele vrijwilligersorganisatie worden genoemd, met actieve vrijwilligers in tal van functies. Play for Peace is een vrijwilligersproject van het AZC in Musselkanaal. Doel is de kinderen die in het AZC verblijven op te vrolijken door middel van leuke activiteiten.

Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond bedankt de gemeente Stadskanaal haar vrijwilligers met een feestelijk buffet en een entertainmentprogramma. Wethouder Boen: “De Vrijwilligersavond is een belangrijke avond waarop alle vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. Namens de gemeente spreek ik mijn waardering uit voor de enorme inzet van iedereen”. Vast onderdeel van deze avond is de uitreiking van de vrijwilligersprijzen door de gemeente en Rabobank Zuidoost Groningen.