VRIJDAG organiseert netwerkavond voor Kunst- en Cultuurorganisaties in Het Hogeland

De gemeenten De Marne, Winsum, Bedum en Eemsmond gaan vanaf 1 januari 2019 verder als gemeente Het Hogeland! Wat brengt deze herindeling met zich mee? Welke kansen en uitdagingen zijn er voor kunst en cultuur? Wat is er wel en wat ontbreekt er?

 

Op dinsdag 30 januari 2018 van 19:30 tot 22:00 uur organiseert Vrijdag-amateurkunstondersteuning onder leiding van RTVNoord-presentator Marcel Nieuwenweg  en in samenwerking met enkele culturele organisaties een netwerkavond voor Kunst- en Cultuurorganisaties op het Hogeland.  Tijdens deze avond wil de organisatie informatie ophalen voor een Manifest om de waarde van kunst en cultuur op de (politieke) kaart te zetten.  Met het breed gedragen Manifest over cultuur op het Hogeland wil de organisatie politieke partijen prikkelen voor het lokaal cultuurbeleid  in de nieuw te vormen gemeente Het Hogeland.

 

Aanmelden

De avond wordt gehouden in De Schierstee, Warfhuisterweg 17 te Wehe-Den Hoorn. Aanmelden voor de avond kan via amateurkunst@bijvrijdag.nl.

VRIJDAG ondersteunt amateurkunstenaars en –gezelschappen in de provincie Groningen met advies, presentatieplekken en een groeiend online netwerk. Verder organiseert VRIJDAG o.a. festivals, kennissessies, netwerkbijeenkomsten en workshops.